Wednesday, April 16, 2008

Publicis si Renault comunica doar pentru fete

"Inceputul lunii aprilie a adus marcii Renault o noua campanie sub semnatura Publicis. De data aceasta a fost vorba despre un produs cu totul special, o serie limitata a unui automobil de clasa mica, un nume care nu lasa loc de intrebari: Clio Cosmopolitan. Dupa cum reiese, numele vine din asocierea cu binecunoscuta revista feminina Cosmopolitan. O masina cu totul speciala, o campanie tactica exclusivista, orientata spre femeia moderna, din ce in ce mai puternica si influenta, care doreste sa-si puna in valoare imaginea.“Am incercat sa gasim o solutie pentru a atrage mai mult target-ul feminin. Astfel, am reusit sa gasim asocierea cu designer-ul Venera Arapu. Ea a creat un pachet exclusiv de accesorii care se vor gasi in fiecare exemplar al seriei limitate Clio Cosmopolitan: huse tetiere pentru locurile din fata, geanta passe-partout, esarfa si umbrela. Aveam, astfel, o masina atractiva pentru femei. Urmatorul pas era povestea...”, spune Razvan Capanescu, Creative Director, Publicis.
Directia creativa nu s-a lasat asteptata: Clio Cosmopolitan este atat de atractiva ca pana si barbatii ar face orice sa o aiba. “Masina e neagra, eleganta, fioroasa, sexi. Dupa ce am vazut-o si am aflat cat costa, ne-am dat seama ca e foarte apetisanta si pentru baieti. Colegii nostri "masculini" cereau admirativ informatii despre masina dupa ce o vazusera pe monitoarele noastre. N-a fost nevoie de prea mult timp sa ajungem la conceptul "doar pentru fete". Traisca briefurile clare”, adauga Cezar Panait, Copywriter, Publicis.

Spotul TVtrebuia sa aiba, in mod evident, un appeal international. Regizorul Jose Antonio Prat, premiat la Cannes, si directorul de imagine Daniel Bronks au venit impreuna cu o intreaga echipa londoneza. Casting-ul, de asemenea din Marea Britanie, nu putea fi decat unul special: barbati seriosi care, fara sa frizeze burlescul sau sa para efeminati, au avut de jucat rolul provocator si generos de a fi femei.

Filmarile au avut loc integral in Bucuresti si, cu ajutorul casei de productie Trilogy Film, totul s-a desfasurat impecabil. Aproape fiecare dubla a fost excelenta, astfel ca adevarata dificultate a fost selectia lor pentru spotul final. Datorita acestui fapt, s-a recurs la 4 "copy rotations" - montaje diferite in care vignette-ele au fost cuplate diferit, urmand sa fie difuzate prin rotatie.

Spotul este on-air din 8 aprilie si este difuzat pe principalele canale TV.

“Tot exersand cu rujul sau mascara, actorii nu mai erau neindemanatici asa cum se dorea si a trebuit sa facem duble pentru ca unele gesturi nu mai denotau stangacie. Barbati care se machiaza, se imbraca in rochii si isi pun peruci. Ce putea fi mai haios? Am avut senzatia ca sunt la un maraton de stand-up comedy, nu la munca”, ne spune Dragos Ometita, Art Director, Publicis.

“Suntem foarte incantati de spotul pe care l-am facut impreuna cu Publicis. A fost o provocare sa comunicam un mesaj dual: Clio Cosmopolitan este o masina pentru femei, dar si barbatii vor fi atrasi de ea. Spotul a iesit cu totul special si cu siguranta va fi remarcat in calupul publicitar” declara Claudia Rosoga, Advertising Manager la Renault Romania.

Echipa implicata in dezvoltarea campaniei este formata, din partea Publicis, de Catalin Albu - Account Director, Bogdan Tampau – Senior Account Manager, Kati Szasz - Account Executive, Razvan Capanescu – Creative Director, Dragos Ometita – Art Director, Cezar Panait – Copywriter, Camelia Efrimov – AV Production Manager si, din partea Renault, de: Rafael Treguer - Marketing Manager, Claudia Rosoga - Advertising Manager, Monica Alexandrescu – Consilier Publicitate.

Publicis Romania este una dintre agentiile de publicitate de top din Romania, ce ofera servicii de comunicare holistica, si detine un portofoliu de clienti cu renume pe plan local si international: Albalact (Fulga), Alpha Bank, British Airways, Beretta, Campofrio, Groupe SEB (Tefal, Rowenta, Moulinex, Krups), Garnier, HP, Marazzi/ Pazo Grup, Modul Design, Nestle Icecream, Nissan, OMV, P&G, Renault, URSUS Breweries, Wienerberger, Whirlpool. "

sursa:
http://www.iqads.ro

No comments: